Πως να εντάξετε το γυαλί σε χώρους ενός Ξενοδοχείου

Τα τελευταία χρόνια η διαμονή σε ένα ξενοδοχείο έχει μετατραπεί σε εμπειρία.

Νέες προκλήσεις και υλικά, έντονη επιθυμία για εντυπωσιασμό και διαφοροποίηση από τον ανταγωνισμό αλλά και ανάγκη για λειτουργικότητα και εργονομία οδηγούν τους ξενοδόχους σε νέα μονοπάτια όσον αφορά τον σχεδιασμό και την αρχιτεκτονική τουριστικών επιχειρήσεων.

Πώς, λοιπόν, εντάσσεται το γυαλί σε αυτή τη διαδικασία;

Από την πρώτη εντύπωση και τη χαρακτηριστική περιστρεφόμενη πόρτα μέχρι τα γυάλινα κάγκελα στα μπαλκόνια και τα διαχωριστικά εσωτερικού χώρου στα σπα, το γυαλί μπορεί σίγουρα να παίξει πολύ μεγάλο ρόλο στο design ενός ξενοδοχείου.

Αν αναλογιστεί κανείς και την ηλιοφάνεια της χώρας μας, θα βρει ακόμα περισσότερους λόγους για τους οποίους οι κατασκευές από γυαλί είναι τόσο διαδεδομένες.

Ας δούμε αναλυτικότερα γιατί τα hotel design trends των τελευταίων ετών βασίζονται σε αυτό το πολυδιάστατο υλικό καθώς και τρόπους για να το ενσωματώσετε στη δική σας μονάδα.

Αφήστε την αρχιτεκτονική να λάμψει με τα κατάλληλα γυάλινα στηθαία

Τα ογκώδη κάγκελα εμποδίζουν τη θέα και πολλές φορές «χαλάνε» την ατμόσφαιρα που έχετε δημιουργήσει, καλύπτοντας την αρχιτεκτονική σας.

Αντιθέτως, τα γυάλινα κάγκελα παρέχουν ασφάλεια, χωρίς να διακυβεύεται το πιο σημαντικό πράγμα: το όραμά σας.

Τα γυάλινα στηθαία προστατεύουν από τους – συχνούς στις παραθαλάσσιες περιοχές – δυνατούς ανέμους, προσφέρουν απρόσκοπτη θέα και προσαρμόζονται πλήρως στην αισθητική κάθε χώρου όντας, πρακτικά, αόρατα!

γυάλινα κάγκελα εξωτερικού χώρου

Μπορεί να σας ενδιαφέρει: Υαλοπίνακες – Εφαρμογές & πλεονεκτήματα στην ανακαίνιση ξενοδοχείων

 

Εντυπωσιάστε «με το καλημέρα» με τις ιδανικές εξωτερικές πόρτες ξενοδοχείου

Η πρώτη εντύπωση παίζει σημαντικό ρόλο σε κάθε πτυχή της ζωής μας.

Το ίδιο ισχύει, σαφώς, και για τα ξενοδοχεία και την αίσθηση που θέλετε να προκαλέσετε στους πελάτες σας από την πρώτη στιγμή.

Η είσοδος μιας τουριστικής επιχείρησης πρέπει να καλωσορίζει τους επισκέπτες με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και μια επιβλητική περιστρεφόμενη πόρτα μπορεί να φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Αντίστοιχα, οι αυτόματες συρόμενες πόρτες στο lobby διευκολύνουν την έλευση επισκεπτών και προσωπικού, επιτρέποντας ταυτόχρονα και στο φυσικό φως να περνά.

αυτόματες πόρτες ξενοδοχείων

Διαβάστε επίσης: Γυάλινες αυτόματες πόρτες για ξενοδοχεία. Πώς να επιλέξω την κατάλληλη;

 

Επενδύστε σε γυάλινες ντουζιέρες και διαχωριστικά για πιο μοντέρνα αποτελέσματα

Τόσο στα σπα και τις πισίνες του ξενοδοχείου σας όσο και εσωτερικά, στα δωμάτια, το γυαλί προσφέρει σημαντικά πλεονεκτήματα έναντι άλλων συμβατικών υλικών.

Τα διαχωριστικά εσωτερικού χώρου αλλά και οι γυάλινες ντουζιέρες είναι άκρως μοντέρνα, ενώ προσθέτουν στιλ, ευελιξία και στεγανότητα.

Είτε αφήνοντας το γυαλί ως έχει, είτε προσθέτοντας σχέδια ή αμμοβολή, το αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει αισθητικά και λειτουργικά.

Παράλληλα, με τα γυάλινα διαχωριστικά κερδίζετε και σε τετραγωνικά, αφού είναι πολύ μικρότερα σε πάχος από έναν συμβατικό τοίχο!

γυάλινες ντουζιέρες μπάνιου

Προσθέστε κι άλλες κατασκευές από γυαλί για ακόμη μεγαλύτερη εργονομία

Υπάρχουν πολλοί ακόμη τρόποι να εντάξετε το γυαλί στην αρχιτεκτονική και τη διακόσμησή σας αναλόγως με το αποτέλεσμα που θέλετε να πετύχετε.

Πιο αναλυτικά, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε μεμονωμένα για να τονίσετε ένα στοιχείο, όπως για παράδειγμα με γυάλινες σκάλες και εξωτερικές πόρτες ξενοδοχείου, ή να το εφαρμόσετε σε μεγαλύτερες επιφάνειες.

Η πρόσοψη από γυαλί μπορεί να γίνει το πλέον αναγνωρίσιμο χαρακτηριστικό της επιχείρησής σας, επηρεάζοντας τη συνολική αισθητική του ακινήτου αλλά και την εργονομία του: σκεφτείτε πόσο θα μειωθούν τα λειτουργικά σας έξοδα αν επενδύσετε σε ενεργειακό γυαλί!

Διαβάστε επίσης: Ενεργειακό Γυαλί – Ποια είναι τα σημαντικότερα οφέλη του;

Πριν επενδύσετε στο γυαλί για οποιαδήποτε χρήση, συζητήστε διεξοδικά τόσο με τον αρχιτέκτονά σας όσο και με τον προμηθευτή σας για όλες τις διαθέσιμες επιλογές.

Η εταιρεία Ribas Glass, με δεκαετίες εμπειρίας και τεχνογνωσίας στη χρήση του γυαλιού σε τουριστικές επιχειρήσεις μπορεί να απαντήσει σε κάθε πιθανή σας απορία και να προτείνει σχεδιαστικές λύσεις κορυφαίας ποιότητας και αισθητικής.

Επικοινωνήστε σήμερα μαζί μας για κάγκελα, σκάλες, διαχωριστικά και πόρτες ξενοδοχείου από γυαλί και θα χαρούμε να σας εξυπηρετήσουμε!