Σύγχρονες αρχιτεκτονικές εφαρμογές του υαλοπίνακα στον κλάδο των τουριστικών επιχειρήσεων... Διαβάστε περισσότερα →

Ο τουρισμός είναι ένας από τους πιο ανταγωνιστικούς κλάδους στον οποίο μπορεί να δραστηριοποιηθεί μια επιχείρηση. Μια ξενοδοχειακή μονάδα, ένα τουριστικό κατάλυμα, καθώς και τα ενοικιαζόμενα δωμάτια οφείλουν να προσφέρουν ένα ευχάριστο και φιλόξενο περιβάλλον διαμονής σε τουρίστες και επισκέπτες του τόπου μας. Μία επαγγελματική ανακαίνιση ξενοδοχείου, είναι μια μακροχρόνια επένδυση, όπου έκτος από την αναδιαμόρφωση του χώρου, προσφέρει και την δυνατότητα αναβάθμισης του προφίλ της επιχείρησης, σε μια πιο ποιοτική και ελκυστική επιλογή. Ο υαλοπίνακας είναι ένα δομικό υλικό, που διαθέτει όλα εκείνα τα τεχνικά χαρακτηριστικά που μπορούν να συνεισφέρουν στην αναβάθμιση των κτιριακών εγκαταστάσεων. Είναι ένα πλήρως οικολογικό υλικό, που εξοικονομεί πολύ μεγάλα ποσοστά ενέργειας και μπορεί να συμβάλει στην αισθητική και στη δημιουργία συνθηκών άνεσης και ασφάλειας. Είναι υλικό με απεριόριστες δυνατότητες που εύκολα μπορεί να συνδυαστεί με άλλα υλικά και έχει πολλαπλές χρήσεις σε hi-tech εφαρμογές. Είναι ισχυρό κατασκευαστικό υλικό και μπορεί να κοπεί και να κατεργαστεί με πολλούς τρόπους και σε διαφορετικές φόρμες πράγμα που τον καθιστά ιδανική λύση για κάθε έργο.

Ιδιότητες υαλοπίνακα ως δομικό υλικό

Το γυαλί ως δομικό υλικό έχει πολλαπλές ιδιότητες. Διακρίνεται για την πολυμορφία, την ποικιλία, την ασφάλεια, την άνεση και την αντοχή.

  • Διακρίνεται για τη διατήρηση οπτικών και μηχανικών ιδιοτήτων σε υψηλές θερμοκρασίες, για τη σκληρότητά του, την αναλλοίωτη φύση του στο πέρασμα του χρόνου, την ευκολία μορφοποίησης του, τη διαφάνειά του και τις καλές διηλεκτρικές ιδιότητές του.
  • Δεν έχει πόρους και έχει στιλπνές επιφάνειες. Οι φυσικές και μηχανικές ιδιότητες του γυαλιού μπορούν να τροποποιηθούν κατά την επεξεργασία του και να αντέχει σε μεγάλες καταπονήσεις (ανεμοπίεση, χιόνι, θερμικά φορτία, βάρος, φωτιά, θραύση).
  • Είναι ασφαλές στατικά, σύμφωνα με τους διεθνείς κανονισμούς.
  • Έχει πολλές μορφές (λείες, κυρτές, κοίλες, σαγρέ) και όψεις και άρα διευκολύνει αρχιτεκτονικά και διακοσμητικά το σχεδιασμό.

Σε μια ξενοδοχειακή μονάδα μπορούμε να το συναντήσουμε με τις παρακάτω εφαρμογές:

Γυάλινα στηθαία

Τα γυάλινα στηθαία είναι ευρέως γνωστά στη χώρα μας αλλά και στο εξωτερικό γιατί επιτρέπουν την εκμετάλλευση της θέας και παρέχουν ασφάλεια. Οι υαλοπίνακες που επιλέγονται θα πρέπει να είναι εναρμονισμένοι με τα αντίστοιχα πρότυπα ασφάλειας και να τοποθετούνται από έμπειρους υαλοθέτες καθώς πρόκειται για απαιτητικές κατασκευές.

Πισίνα με υαλοπίνακα

Ένα νέο επίτευγμα στο χώρο του υαλοπίνακα είναι η χρήση του σε πισίνες. Η τάση αυτή κερδίζει όλο και περισσότερους οπαδούς παρά την επικινδυνότητα φαινομενικά της κατασκευής. Οι υαλοπίνακες που χρησιμοποιούνται στις πισίνες είναι ιδιαίτερα απαιτητικοί καθώς οφείλουν να ανταποκριθούν σε πολλά επίπεδα ταυτόχρονα: ασφάλεια, υγρασία, μόνωση, διαφάνεια.

Γυάλινα στέγαστρα

Τα Γυάλινα στέγαστρα αποτελούν μια καλαίσθητη & οικονομική λύση για σκίαση, για κάθε επαγγελματικό χώρο. Οι υαλοπίνακες που χρησιμοποιούνται είναι triplex ασφαλείας ή securit, διάφανοι ή χρωματιστοί, επιτρέποντας στο φυσικό φως να περνάει ανενόχλητο.

 Γυάλινα δάπεδα 

Το γυάλινο δάπεδο προσφέρει διαύγεια και επιτρέπει στον αρχιτέκτονα και τον μηχανικό να αξιοποιήσουν στο έπακρο τη θέα και το φωτισμό που αξίζει να προβληθεί στο έργο. Είναι απαιτητικής σημασίας κατασκευή, γι’ αυτό και οι υαλοπίνακες πρέπει να παρέχουν αυξημένες ιδιότητες ασφάλειας ώστε όποιος βαδίζει να μην νιώθει τον παραμικρό φόβο, αντιθέτως να απολαμβάνει τη θέα άνετα και χαλαρά.

Γυάλινα χωρίσματα

Χωρίσματα μπορούμε να δημιουργήσουμε με πολλά είδη υαλοπινάκων και να επωφεληθούμε από τις διαφορετικές τεχνοτροπίες, χρώματα και σχέδια ώστε να έχουμε το αποτέλεσμα που επιθυμούμε.

Καμπίνες μπάνιου

Οι καμπίνες μπάνιου αποτελούν μια ασφαλή και στιλάτη επιλογή στις σύγχρονες ξενοδοχειακές μονάδες. Ο σχεδιασμός είναι ελκυστικός για τον επαγγελματία αφού χρησιμοποιούνται υαλοπίνακες διαφανείς ή αδιαφανείς που προσαρμόζονται σε όλους τους χώρους σε διάφορα συστήματα όπως συρόμενες, ανοιγόμενες, συρόμενες γωνιακές, αναδιπλούμενες καθώς και πολυγωνικές καμπίνες.

Γυάλινες πόρτες

Εσωτερικές γυάλινες πόρτες συρόμενες ή ανοιγόμενες. Προσαρμοσμένες σε όλες τις διαστάσεις. Διατίθενται μεγάλη γκάμα σχεδίων, χρωμάτων και ψηφιακών εκτυπώσεων.

Πτυσσόμενοι υαλοπίνακες

Οι πολλαπλές εφαρμογές τους, δίνουν τη δυνατότητα να εκμεταλλευτούμε απόλυτα το χώρο, τόσο πρακτικά όσο και αισθητικά, λύνουν χωροταξιακά προβλήματα από διαχωρισμό χώρων μέχρι και την επέκταση τους με πλήρη στεγανότητα. Τα πτυσσόμενα κρύσταλλα εφαρμόζονται σε ξενοδοχεία, αίθουσες δεξιώσεων, αίθουσες συνεδριάσεων, εστιατόρια, bars, roof gardens, για την κάλυψη μπαλκονιών, πισίνας και ημιυπαίθριων χώρων.

Το κρύσταλλο σαν υλικό, ενισχύει την αίσθηση της πολυτέλειας σ’ ένα χώρο και δημιουργεί με την διαφάνειά του ανάλαφρη ατμόσφαιρα.

Η εταιρία Ribas Glass Sales & Construction με οδηγό της το τρίπτυχο Ευελιξία – Αξιοπιστία – Ποιότητα, έχει καταφέρει να δημιουργήσει σταθερές σχέσεις εμπιστοσύνης με ξενοδοχεία σε όλη την Ελλάδα.

Δημήτρης Ρίμπας
Executive  Construction Manager