Γυάλινα κάγκελα μπαλκονιού

Ο κλάδος του τουρισμού στη χώρα μας έχει χαρακτηριστεί από πολλούς ως  «βαριά βιομηχανία».

Και όχι άδικα μιας και ο τόπος μας προσφέρεται για τουριστικές επενδύσεις τόσο όσον αφορά στον καλοκαιρινό όσο και στον χειμερινό τουρισμό. Το γεγονός αυτό τον καθιστά ως  έναν από τους κλάδους  με τον μεγαλύτερο ανταγωνισμό για τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται  σ΄ αυτόν.

Η επαγγελματική ανακαίνιση ενός τουριστικού καταλύματος, μιας ξενοδοχειακής μονάδας  και όλων των επιχειρήσεων που συνδέονται άμεσα ή έμμεσα με αυτόν είναι στις μέρες μας επιβεβλημένη, καθώς αποτελεί μια επένδυση ουσιαστική που θα επιφέρει ορατά αποτελέσματα σε μικρό βάθος χρόνου.

Όλες οι τουριστικές μονάδες πρέπει να έχουν σαν στόχο τη δημιουργία ευχάριστου και φιλόξενου περιβάλλοντος διαμονής για τουρίστες και επισκέπτες προκειμένου να αποτελούν ποιοτική και ελκυστική επιλογή.

Δεν είναι λοιπόν τυχαίο ότι στο σύγχρονο αρχιτεκτονικό σχεδιασμό, ο υαλοπίνακας είναι μια δημοφιλής τάση που έχει επικρατήσει.

Το  κρύσταλλο ως δομικό υλικό προσφέρει  πολλά πλεονεκτήματα προσδίδοντας  μια αίσθηση πολυτέλειας και ασφάλειας. Χάρη στην εξαιρετική  αντοχή των υαλοπινάκων στο χρόνο, τις φυσικές και μηχανικές του ιδιότητες και φόρμες που μπορεί να πάρει , καθίστανται σαν ιδανική λύση για πολλά έργα όπως γυάλινα κάγκελα και κατασκευές για γυάλινα μπαλκόνια.
Διαφορετικές τεχνοτροπίες, ειδική επεξεργασία, χρώματα, σχέδια και υφές υαλοπίνακα προσφέρουν μια πληθώρα διακοσμητικών επιλογών.

Γυάλινα κάγκελα σε τουριστικά καταλύματα

Πλεονεκτήματα του υαλοπίνακα:

  • Η διαπερατότητα που προσφέρει σαν υλικό και μας επιτρέπει την εκμετάλλευση της θέας είναι ένας από τους βασικούς λόγους που έχει επικρατήσει σε εφαρμογές με γυάλινα κάγκελα εσωτερικού χώρου και γυάλινα κάγκελα εξωτερικού χώρου.
  • Η εξαιρετική του αντοχή σε ακραίες συνθήκες  (αέρας, βάρος, θερμικό φορτίο, έντονος θόρυβος, θραύση) καθιστά τον υαλοπίνακα κατάλληλο σε εφαρμογές  όπως τα γυάλινα σκέπαστρα, οι ανεμοφράκτες, τα πτυσσόμενα συστήματα, οι αυτόματες συρόμενες πόρτες ή μια εσωτερική σκάλα με γυαλί.
  • Οι ειδικές επεξεργασίες στις οποίες μπορεί να υποβληθεί ο υαλοπίνακας βελτιώνοντας τα φυσικά και μηχανικά χαρακτηριστική του, προσφέρουν λύσεις ενεργειακής εξοικονόμησης  και παθητικής  ασφάλειας. Κατόπιν ειδικής επεξεργασίας  ο υαλοπίνακας (ενεργειακός) μπορεί να εφαρμοστεί σε πόρτες ή παράθυρα προκειμένου να βελτιώσει την ενεργειακή απόδοση ενός χώρου.

  • Με την εφαρμογή υδροφοβικής επίστρωσης  (on line & off line) μπορούμε να μειώσουμε την ανάγκη του τζαμιού για καθαρισμό (όχι να απαλείψουμε εντελώς). Αυτό μπορεί να φανεί ιδιαίτερα χρήσιμο σε απαιτητικές εφαρμογές υαλοπίνακα όπως γυάλινα κάγκελα, γυάλινα σκέπαστρα, γυάλινα μπαλκόνια & δάπεδα σε επαγγελματικούς ή ιδιωτικούς χώρους.

Τι ασφάλεια προσφέρουν οι υαλοπίνακες σε ένα ξενοδοχείο;

Αυτό που πρέπει πάντα να εξασφαλίζει μια τουριστική ή ξενοδοχειακή μονάδα και είναι πρωταρχικής σημασίας είναι η ασφάλεια των ανθρώπων που φιλοξενεί.

Όσον αφορά στο θέμα αυτό υπάρχουν συγκεκριμένες προδιαγραφές που πρέπει να τηρούνται τις οποίες δεν θα αναλύσουμε σε αυτό το άρθρο.

Θα αναφέρουμε απλώς ότι όσον αφορά στο θέμα της δημιουργίας πυροπροστασίας και την  εφαρμογή μέτρων πυρασφάλειας, ο υαλοπίνακας προσφέρει ιδανικές λύσεις.

Το πάχος και η σύσταση του μπορεί να τον κατατάξει σε ανάλογη κατηγορία πυραντίστασης με δομική ακεραιότητα και θερμική μόνωση έναντι της φωτιάς και της ακτινοβολίας βάσει του εναρμονισμένου ευρωπαϊκού προτύπου.

Η εταιρία Ribas Glass έχει καταφέρει εδώ και χρόνια να χτίσει σχέσεις εμπιστοσύνης και μακράς συνεργασίας με τουριστικές επιχειρήσεις παραμένοντας πιστή στο «τρίπτυχο της επιτυχίας»:

Τεχνογνωσία – Συνέπεια – After Sale Service