Γυάλινα κάγκελα – μειονεκτήματα & πλεονεκτήματα

Αναβαθμίζουν αισθητικά κάθε επιχείρηση, προσδίδουν έναν μοντέρνο χαρακτήρα σε οποιαδήποτε κατοικία και προσφέρουν ανεμπόδιστη θέα και απόλυτη ασφάλεια.

Ο λόγος, φυσικά, για τα γυάλινα κάγκελα.

Τι ισχύει, όμως, ακριβώς για αυτή την κατασκευή; Έχουν τα γυάλινα κάγκελα μειονεκτήματα;

Για να σας βοηθήσουμε να πάρετε την κατάλληλη απόφαση για τον ιδιωτικό ή επαγγελματικό σας χώρο, σε αυτό το άρθρο θα δούμε αναλυτικά:

 • όλες τις λεπτομέρειες που σχετίζονται με τα γυάλινα στηθαία
 • τη συντήρηση που χρειάζονται
 • ποια είναι τα βασικά πλεονεκτήματα αλλά και μειονεκτήματα που παρουσιάζουν τα γυάλινα κάγκελα

Αξίζει να επιλέξω γυάλινα κάγκελα εξωτερικού χώρου;

Τα γυάλινα μπαλκόνια αποτελούν κορυφαία αρχιτεκτονική πρόταση, αλλά τα πλεονεκτήματά τους δεν περιορίζονται μόνο στην αισθητική προσέγγιση.

Αντίθετα με το τι μπορεί να πιστεύει μια, μικρή ευτυχώς, μερίδα κόσμου, τα γυάλινα στηθαία είναι πιο ασφαλή από τα κάγκελα μπαλκονιού από σιδηροκατασκευή (inox, αλουμίνιο, σίδηρο κλπ.) ειδικά όσον αφορά τα μικρά παιδιά, τα οποία δεν μπορούν να τα σκαρφαλώσουν ή να περάσουν χέρια, πόδια ή κεφάλι ανάμεσα από τους υαλοπίνακες.

Ας δούμε περιληπτικά τα πλεονεκτήματα που προσφέρουν τα γυάλινα κάγκελα εξωτερικού χώρου:

 • Ανεμπόδιστη θέα και άπλετο φως – εκμεταλλευτείτε στο έπακρο τη διαπερατότητα του γυαλιού και απολαύστε τη θέα από το μπαλκόνι ή ακόμα και μέσα από το σπίτι σας
 • Προσαρμογή σε οποιοδήποτε μπαλκόνι – τοποθετήστε επιδαπέδια (πάνω στο τελικό δάπεδο), υποδαπέδια (με θάλαμο εμφύτευσης κρυστάλλων μέσα στο δάπεδο), ή γυάλινα κάγκελα με σημειακή στήριξη, ανάλογα με τις ανάγκες σας
 • Εξαιρετική αντοχή σε όλες τις καιρικές συνθήκες και άψογη συμπεριφορά στις μεταβολές της θερμοκρασίας – επενδύστε στο γυαλί και προστατευτείτε από αέρα, θερμικό φορτίο, έντονους θορύβους, ακόμα και θραύση
 • Μεγάλο εύρος επιλογών και ευελιξία – συνδυάστε χρώματα και σχήματα για να καθορίσετε το δικό σας μοναδικό στιλ, επιλέγοντας το κατάλληλο χρώμα υαλοπίνακα, φινίρισμα, κουπαστή αλουμινίου κ.α.
 • Απόλυτη ασφάλεια – εναρμονίστε την επιχείρησή σας με τα Ευρωπαϊκά πρότυπα επιλέγοντας Ribas Glass για δομική ακεραιότητα και θερμική μόνωση έναντι της φωτιάς και της ακτινοβολίας

γυάλινα κάγκελα μπαλκονιού πλεονεκτήματα

Διαβάστε επίσης: Υαλοπίνακες – Εφαρμογές & πλεονεκτήματα στην ανακαίνιση ξενοδοχείων

 

Έχουν τα γυάλινα κάγκελα μειονεκτήματα;

Αν και τα πλεονεκτήματα που παρουσιάζουν τα γυάλινα στηθαία ξεπερνούν κατά πολύ τα μειονεκτήματά τους, καλό είναι να αναφερθούμε στα χαρακτηριστικά εκείνα που μπορεί να επηρεάσουν την απόφασή σας, ξεκινώντας με τον αρχικό κόστος.

Στα γυάλινα κάγκελα μπαλκονιού, οι τιμές ενδέχεται να είναι συγκριτικά υψηλότερες σε σχέση με τα σιδερένια, κάτι που φυσικά δικαιολογείται από τα πολλαπλά πλεονεκτήματά τους, κάνοντας την απόσβεση άμεση.

Τέλος, ένα ακόμα χαρακτηριστικό που μπορεί να θεωρηθεί μειονέκτημα από κάποιους αφορά γυάλινα κάγκελα και καθάρισμα.

Στη Ribas Glass μπορούμε να μειώσουμε την ανάγκη του τζαμιού για καθαρισμό μέσα από την εφαρμογή υδροφοβικής επίστρωσης (on line & off line), κάτι που μπορεί να φανεί ιδιαίτερα χρήσιμο, ειδικά σε επαγγελματικούς χώρους και ξενοδοχεία.

Το λεγόμενο nanoskin εφαρμόζεται μόνο μια φορά τόσο σε καμπίνες μπάνιου όσο και σε γυάλινα κάγκελα και:

 • κάνει τον καθαρισμό του γυαλιού πιο εύκολο
 • αποτρέπει τη συσσώρευση ρύπων και αλάτων
 • προστατεύει από τη διάβρωση

Με τον τρόπο αυτό, μπορείτε να μειώσετε δραστικά (όχι να απαλείψετε εντελώς) τα βασικά μειονεκτήματα που παρουσιάζουν τα γυάλινα κάγκελα όσον αφορά τον καθαρισμό τους.

γυάλινα στηθαία μειονεκτήματα και πλεονεκτήματα

Χρειάζονται τα γυάλινα κάγκελα συντήρηση; Τι να προσέξω;

Σε αντίθεση με τα σιδερένια κάγκελα που χρειάζονται τακτική συντήρηση λόγω σκουριάς, ανανέωση βαφής κ.α., τα γυάλινα κάγκελα δεν χρειάζονται συντήρηση.

Οι υαλοπίνακες αντέχουν στον χρόνο χωρίς να φθείρονται από τα καιρικά φαινόμενα, τις αυξομειώσεις της θερμοκρασίας ή την ηλιακή ακτινοβολία, ενώ στις σπάνιες περιπτώσεις που προκύπτει θραύση από βίαιο χτύπημα, η απομάκρυνση και αντικατάσταση ενός πάνελ είναι εύκολη και γρήγορη.

Πρέπει, επίσης, να τονίσουμε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να προκύψει τραυματισμός από τη θραύση ενός γυάλινου στηθαίου, καθώς όλα τα γυάλινα κάγκελα εσωτερικού χώρου αλλά και εξωτερικού που θα βρείτε στη Ribas Glass χρησιμοποιούν υαλοπίνακες Laminated Τriplex (πολυστρωματικούς) ή Laminated Triplex Securit (θερμικά σκληρυμένους) που μεγιστοποιούν την ασφάλεια.

Συνεπώς, όσον αφορά γυάλινα κάγκελα και συντήρηση, αυτή θα είναι πρακτικά μηδενική όσα χρόνια κι αν περάσουν.

Έχετε ακόμα απορίες σχετικά με τα γυάλινα κάγκελα, τα μειονεκτήματα και τη συντήρησή τους;

Στη Ribas Glass μπορούμε να απαντήσουμε σε όλες τις ερωτήσεις σας με ειλικρίνεια και να σας βοηθήσουμε να πάρετε την καλύτερη δυνατή απόφαση για την κατοικία ή την επιχείρησή σας.

Δείτε τα έργα μας ή επικοινωνήστε απευθείας μαζί μας για να βρούμε μαζί την καλύτερη λύση για τις ανάγκες σας.