Γυάλινη καμπίνα ντουζιέρας

Εάν σκέφτεστε να εγκαταστήσετε μια γυάλινη καμπίνα ντουζιέρας στο μπάνιο σας, θα πρέπει να κάνετε μερικές πρακτικές εκτιμήσεις και να απαντήσετε σε βασικές ερωτήσεις πριν καταλήξετε στην τελική επιλογή σας.

Η εταιρεία Ribas Glass, με την πολυετή εμπειρία της σε καμπίνες μπάνιου και γυάλινες ντουζιέρες μπορεί να σας κατευθύνει προς την καταλληλότερη επιλογή.

Ας ξεκινήσουμε!

Καμπίνες ντουζιέρας: Ποιος θα τις χρησιμοποιεί;

Γυάλινη καμπίνα ντουζιέρας

Η πρώτη ερώτηση στην οποία πρέπει να απαντήσετε είναι πόσοι και ποιοι άνθρωποι θα κάνουν ντους εδώ!

  • Ζείτε μόνοι ή με μεγάλη οικογένεια;
  • Θα βάλετε γυάλινες ντουζιέρες στο master μπάνιο ή στο μπάνιο των επισκεπτών;
  • Θα χρησιμοποιούν ηλικιωμένοι τις συγκεκριμένες καμπίνες μπάνιου;
  • Θα κάνετε μπάνιο μωρά ή μικρά παιδιά;

Αν απαντήσετε σε αυτές τις ερωτήσεις θα καταλάβετε ότι πολλές φορές η πρακτικότητα υπερισχύει της αισθητικής, αν και πλέον δε χρειάζεται να διαλέξετε ένα από τα δύο – είναι, πάντως, ένα γεγονός που σίγουρα θα επηρεάσει την τελική επιλογή σας!

Πιο συγκεκριμένα, το πόσο εύκολη είναι η πρόσβαση στην ντουζιέρα ή την μπανιέρα σίγουρα θα παίξει ρόλο.

Καμπίνες μπάνιου: Τι καθημερινή χρήση θα γίνεται;

Γυάλινη καμπίνα μπάνιου

Μία ακόμα σημαντική ερώτηση που θα καθορίσει την επιλογή σας, είναι η καθημερινή χρήση στην οποία θα υποβάλλονται οι γυάλινες καμπίνες μπάνιου. Τις θέλετε για ένα γρήγορο ντους κάθε πρωί ή προορίζονται για βραδινή χαλάρωση;

Αυτό θα επηρεάσει τόσο το μέγεθος του ντους που θα επιλέξετε αλλά και το πού θα αποφασίσετε να το τοποθετήσετε.

Γυάλινες ντουζιέρες: τι μέγεθος χρειάζεστε;

Γυάλινη καμπίνα μπάνιου

Αν ψάχνετε κάτι πρακτικό για να εξοικονομήσετε χώρο, τότε οι τετράγωνες γυάλινες καμπίνες μπάνιου είναι η ιδανική επιλογή.

Με αυτόν τον τρόπο θα μεγαλώσετε τον χώρο σας όσο περισσότερο γίνεται, χωρίς να περιορίζεστε από τοίχους και κουρτίνες μπάνιου, ενώ ταυτόχρονα

θα έχετε και καλύτερο φωτισμό όσο θα κάνετε μπάνιο.

Δοκιμάστε επίσης την κατασκευή καθρέπτη με led, για ακόμα περισσότερο φως στο μικρό σας μπάνιο!

Ανάλογα με τη διαρρύθμιση του χώρου σας, μπορείτε να δείτε και καμπίνες ντουζιέρας με καμπύλη, που ταιριάζουν σε πολλά μπάνια.

Αν πάλι το μπάνιο σας είναι αρκετά μεγάλο, τότε μπορείτε να δοκιμάσετε και διαφορετικά στιλ, όπως για παράδειγμα μια καμπίνα ντουζιέρας από τοίχο σε τοίχο!

Με αυτόν τον τρόπο πετυχαίνετε τη μέγιστη δυνατή στεγανότητα, αφού το νερό θα μένει πραγματικά περιορισμένο!

Πόρτες ντουζιέρας: τι στιλ να επιλέξετε;

Γυάλινη καμπίνα μπάνιου

Μία τελευταία ερώτηση που πρέπει να απαντήσετε προτού κάνετε την αγορά σας, είναι αν θα διατηρήσετε ένα σταθερό διαχωριστικό ανάμεσα στην ντουζιέρα και το υπόλοιπο μπάνιο, ή αν θα βάλετε πόρτα.

Σε περίπτωση που επιλέξετε μία καμπίνα ντουζιέρας από τοίχο σε τοίχο, το γυαλί παραμένει σταθερό, ενώ σε πιο μικρές καμπίνες υπάρχει η δυνατότητα τόσο σταθερού διαχωριστικού όσο και πόρτας.

Ανάλογα με τον χώρο σας, λοιπόν, μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε πτυσσόμενες, αναδιπλούμενες ή συρόμενες πόρτες, ακόμα και με μαγνήτη για πραγματικά σταθερό κλείσιμο.

Συνήθως, βέβαια, μια απλή γυάλινη συρόμενη πόρτα μπάνιου είναι η σίγουρη επιλογή που θα ταιριάξει σε πολλά διαφορετικά μπάνια, ασχέτως στιλ και μεγέθους.

Σε κάθε περίπτωση, βεβαιωθείτε ότι οι πόρτες σας συνοδεύονται από υψηλής ποιότητας ταινίες στεγανοποίησης για μεγαλύτερη προστασία.

Μπορεί να σας ενδιαφέρει: Πως να προστατέψετε τους υαλοπίνακες από τα άλατα με NanoSkin!

Όπως βλέπετε, η αγορά καμπίνας μπάνιου δεν είναι και πολύ εύκολη υπόθεση! Υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να αναρωτηθείτε και να μετρήσετε, τόσο θεωρητικά όσο και πρακτικά, προτού καταλήξετε στην ιδανική επιλογή.

Φυσικά, αν ψάχνετε για καμπίνες μπάνιου στη Θεσσαλονίκη, δείτε την τεράστια γκάμα επιλογών της εταιρείας Ribas Glass, εμπνευστείτε και ελάτε να σχεδιάσουμε μαζί το μπάνιο των ονείρων σας.

Όποιες και αν είναι οι ανάγκες σας, για καμπίνες μπάνιου, κατασκευή καθρεπτών αλλά και συρόμενα διαχωριστικά εσωτερικού χώρου, η Ribas Glass έχει τη λύση!