Εξασφαλίστε καθαριότητα και ασφάλεια με την εφαρμογή υδρόφοβης επικάλυψης nanoskin σε υαλοπίνακες

Η ανθεκτικότητα των μικροβίων

Με αφορμή την παγκόσμια κρίση της επιδημίας του κοροναϊού, η επιστημονική ομάδα της εταιρείας Nanoskin μας ενημερώσει σχετικά με κινδύνους και μέτρα προστασίας για τις γυάλινες επιφάνειες. Συγκεκριμένα, η μικροβιακή αντοχή αποτελεί σήμερα μία από τις μεγαλύτερες απειλές για την παγκόσμια υγεία, καθώς σχετίζεται με αναρίθμητους θανάτους ετησίως. Οι βασικές αιτίες αυτού του προβλήματος είναι δύο: η ανθεκτικότητα των μικροβίων σε αντιβιοτικά και οι κακές συνθήκες υγιεινής.

Τα μικρόβια (ιοί, βακτήρια, μύκητες) βρίσκονται σε όλες σχεδόν τις επιφάνειες (γυάλινες, κεραμικές, ορυκτές, μεταλλικές, πλαστικές, ξύλινες, κ.α.), με τις οποίες έρχεται σε  επαφή ο άνθρωπος.

Τόσο οι έρευνες του Κέντρου Βιολογικών Επιστημών της Αγγλίας, όσο και μία πρόσφατα δημοσιευμένη εργασία στο mBio – ένα περιοδικό της Αμερικανικής Εταιρείας Μικροβιολογίας – αποδεικνύουν ότι οι κοινές επιφάνειες, αν και φαίνονται καθαρές, στην πραγματικότητα φέρουν υψηλό μικροβιακό φορτίο. Τα αποτελέσματα ειδικά μιας έρευνας, που xρηματοδοτήθηκε από την αμερικανική κυβέρνηση, και τα οποία δημοσιεύτηκαν μόλις πριν από ένα μήνα (http://www.medrxiv.org/content/10.1101/2020.03.09.20033217v1.full.pdf) αναφέρουν, ότι τα βακτήρια και οι ανθρώπινοι ιοί, όπως ο κοροναϊός COVID-19, επιβιώνουν σε επιφάνειες υλικών, όπως το γυαλί και τα κεραμικά πλακίδια, για τουλάχιστον πέντε ημέρες.

Απρόσμενα επίσης, αποδείχθηκε ότι, αν και ο συνήθης τρόπος μετάδοσης λοιμώξεων είναι η ανθρώπινη επαφή, επιφάνειες, οι οποίες έχουν μολυνθεί, είτε δια της χειρός επαφής, ή από αναπνευστικά σταγονίδια προερχόμενα από επιμολυσμένα άτομα, οδηγούν σε μια ταχύτατη και ευρεία διάδοση των μικροβίων.

Επικίνδυνοι χώρoι επιβίωσης και διασποράς μικροβίων

Ιδιαίτερα, η κουζίνα και το μπάνιο θα λέγαμε ότι είναι από τους πλέον επικίνδυνους χώρους επιβίωσης και διασποράς μικροβίων.
Για παράδειγμα μία γυάλινη συρόμενη πόρτα μπάνιου μπορεί να είναι εστία μικροβίων.

Επομένως, είναι αναγκαία η αντιμικροβιακή προστασία των επιφανειών για την αποφυγή λοιμώξεων από παθογόνα βακτήρια ή τη μούχλα.
Με τον όρο «αντιμικροβιακή προστασία», η λύση που δίνεται συνήθως είναι η ενεργητική προστασία, δηλ. η θανάτωση των μικροργανισμών. Αν και αποτελεσματική, η μέθοδος αυτή απαιτεί καθημερινό καθαρισμό των επιφανειών με απολυμαντικά μέσα, τα οποία έχουν υψηλή περιεκτικότητα οργανικού/τοξικού φορτίου και είναι επιβλαβή, τόσο για την ανθρώπινη υγεία, όσο και για το περιβάλλον.

Σε αντίθεση, το κατοχυρωμένο με διεθνή ευρεσιτεχνία επικαλυπτικό σύστημα Nanoskin, προσφέρει παθητική προστασία, δηλαδή απώθηση των μικροβίων. Ο τρόπος δράσης του στοχεύει στη μείωση της συχνότητας καθαρισμού και στην ενίσχυση της αντιμικροβιακής δράσης των επιφανειών. Μάλιστα, αυτό που το διαφοροποιεί από παρόμοια επικαλυπτικά συστήματα είναι η μονιμότητα, η πιστοποιημένη δράση του και η φιλικότητα προς το περιβάλλον.

Τι πρέπει να γνωρίζετε για τις επιφάνειες του μπάνιου και της κουζίνας;

Παρ’ όλο που οι κοινές γυάλινες και κεραμικές επιφάνειες, όπως μια κατασκευή καθρέφτη ή οι καμπίνες μπάνιου,  φαίνονται λείες, στην πραγματικότητα έχουν μία μικροσκοπική τραχύτητα που παγιδεύει υγρασία, ρύπους, λεκέδες, αλλά και μικρόβια.

Πώς συμβάλλει το NanoSkin στην αντιμετώπιση μικροβίων;

Όπως έχει διαπιστωθεί με μικροσκόπια ατομικής δέσμης, μετά την επικάλυψη με NanoSkin, οι τοπικές ανωμαλίες της επιφάνειας μειώνονται αισθητά. Έτσι έχουμε λιγότερες επικαθίσεις παθογόνων μικροοργανισμών.

Επίσης, τα προϊόντα NanoSkin όπως οι αυτοκαθαριζόμενοι υαλοπίνακες, χάρη στο πρωτοποριακό σύστημα HyDRoPTM (Hybrid Robust Protection), περιέχουν λειτουργικές ομάδες που συνδυάζουν αποδοτικά τόσο υδρόφοβη, όσο και ελαιόφοβη συμπεριφορά, με ισχυρές αντικολλητικές ιδιότητες. Με τον τρόπο αυτό, η νανο-επικάλυψη λειτουργεί ως φράγμα στην εισχώρηση μικροοργανισμών, καθώς το κυτταρικό τοίχωμα των μικροβίων αποτελείται από λιπόφιλες δομές, που απωθούνται κατά την επαφή τους με τις λιπόφοβες νανο-περιοχές της επικάλυψης του NanoSkin.

Το NanoSkin θεωρείται από όλους τους ειδικούς το καλύτερο επικαλυπτικό σύστημα παγκοσμίως. Είναι κατάλληλο για γυάλινες ντουζιέρες, επισμαλτωμένα πλακάκια μπάνιου και κουζίνας, πορσελάνινα είδη υγιεινής, γυαλιστερά πλακάκια και ψηφίδες, υαλοκεραμικές εστίες κουζίνας και κάθε άλλη γυάλινη ή εφυαλωμένη επιφάνεια. Παρέχει αποτελεσματική προστασία ενάντια σε ρύπους, άλατα, βακτήρια και μύκητες.

Μείνετε υγιείς, μείνετε ασφαλείς με NanoSkin.

Πηγή: BFP Advanced Technologies